odnawianie wyblakniętych plastików zewnętrznych |
Autor |
Wiadomość |
sciema
Maniak Resoraków przyciemnianie szyb
|
Wysłany: Nie Cze 22, 2014 16:42 odnawianie wyblakniętych plastików zewnętrznych
|
|
|
cześć wszystkim.
Nie znalazłem na forum a tak od siebie chciałbym pokazać jak odnowić wyblaknięte plastiki zewnętrzne w naszych samochodach.
Jeśli ma ktoś zmęczone plastiki samochodowe czy to z zewnątrz czy to z wewnątrz a ich psikanie plakiem czy czarnidłem lub pastą do butów pomaga na parę dni lub do pierwszego mycia to proponuję poniższy sposób.
Plastiki zewnętrzne często matowieją i robią się białe często w starszych oplach ale spotkałem się z tym także w innych autach.
Od siebie mogę dodać tyle że osoby które nie mają wprawy w operowaniu opalarką niech uważają. Plastik łatwo spalić stopić a także uszczelki i inne gumowe elementy (warto je wcześniej zakryć).
Opalarkę lepiej trzymać pod kątem ok 45-60 stopni do powierzchni aby strumień ciepłego powietrza "ślizgał" się po plastiku a nie uderzał w niego pod kątem prostym. W ten sposób miejsce do którego za sekundę przejdziemy będzie już delikatnie nagrzane i renowacja pójdzie szybciej oraz lepiej. Osoby które potrafią uważać i mają wprawę w operowaniu opalarką śmiało mogą robić prostopadle do powierzchni.
oto filmik
http://www.youtube.com/watch?v=bqkq_g81gpQ |
_________________ gardzę zawodem syn/córeczka tatusia - ja dorabiam się samemu nie rzadko ciężką pracą
"Nigdy na komendzie psom tylko Bogu się spowiadaj."
WSZYSTKO JEST STANEM UMYSŁU
KUPUJCIE POLSKIE RAP PŁYTY |
|
|
|
|
paweldm
Jestem Nowy
|
Wysłany: Czw Paź 26, 2017 15:08
|
|
|
Przy odrobinie wprawy, tą metodą można usunąć otwory po wkrętach w desce rozdzielczej pozostałych np. po uchwycie tel lub navi. |
|
|
grzeszak
Kierowca Rajdowy
Pomógł: 5 razy Dołączył: 20 Lut 2014 Posty: 1368 Skąd: Tczew
|
Wysłany: Sob Paź 28, 2017 21:20
|
|
|
Nie jest to wcale takie proste jak na filmiku. Próbowałem kiedyś na sąsiada aucie, trochę nie wyszło |
|
|
|
|
|